Bodemonderzoek Amsterdam

Voor Amsterdam zijn specifieke informatie en regelingen beschikbaar.
Omdat wij in Amsterdam dagelijks bodemonderzoek en milieukundige begeleiding uitvoeren zijn wij hiermee goed bekend en kunnen u passend adviseren.

Historische informatie
Via de online bodeminformatiekaart van de omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied kunt u de beschikbare bodeminformatie van uw perceel kosteloos inzien.

ARVO – onderzoek
De gemeente Amsterdam heeft een eigen (aanvullend) onderzoeksprotocol opgesteld voor verkennend bodemonderzoek, de ARVO. Een ARVO is nodig voor bijvoorbeeld kelderbouw, funderingsherstel koekoek, bestemmingswijziging, nieuwbouw of aanbouw. U kunt bij uw stadsdeel informeren of u een ARVO nodig hebt.

Amsterdamse tuinen
In Amsterdam is de grond vaak sterk verontreinigd met lood. Dit kan risico’s opleveren voor de mens. Wij kunnen een onderzoek naar lood in grond conform de ARVO uitvoeren om na te gaan of er werkelijk sprake kan zijn van humane risico’s. Dit onderzoek is niet verplicht; de gemeente Amsterdam laat de keuze aan u.

Bodemsanering / werkzaamheden in vervuilde grond
Wanneer u de bodem wilt saneren of als werkzaamheden gepland zijn in sterk verontreinigde grond (graafwerk) moet dit gemeld worden bij de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied. In de meeste gevallen kunt u een BUS-melding doen.

Bij werkzaamheden waarbij niet meer dan 10 kubieke meter grond wordt ontgraven en teruggeplaatst of herschikt kan onder voorwaarden een 103-melding voldoende zijn.

logo
chat

Tijd voor een goed gesprek?

Neem dan gerust contact met ons op voor het maken van een vrijblijvende afspraak. We zien elkaar op de koffie!

Ja, ik wil graag afsprekenarrow

Aanvragen offerte

Vul dit korte formulier in om ons te helpen een beter idee te krijgen hoe we u kunnen helpen. Eenmaal ingediend proberen we binnen 24 uur te reageren.

    Waar kunnen we u mee van dienst zijn?

    Aanvragen afspraak

    Vul dit korte formulier in voor het maken van een vrijblijvende afspraak.

      Waar bent u naar opzoek?